Zeetong met emulsie van erwten en groene harissa

4
60 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Fileer de zeetongen en plaats ze in de koelkast.
  • 2 Kook de bouillon op en voeg er de erwten aan toe. Mix zeer grondig, bijvoorbeeld met een blender. Breng op smaak met peper en zout en doe de erwtenemulsie door een heel fijne zeef.
  • 3 Bereid de groene harissa. Mix de groene chili (zonder zaadjes), de knoflook, de koriander, peterselie, komijn en het limoensap en de olijfolie tot het een dikke, vloeibare pasta wordt.
  • 4 Bestrijk de velkant van de zeetongfilets met de groene harissa en rol ze mooi op. Steek er een tandenstoker door en stoom ze gaar.
  • 5 Verdeel de warme erwtenemulsie over de borden en schik er de tongrolletjes op. Werk alles af met wat takjes groen en enkele erwtjes.

Zeetong met emulsie van erwten en groene harissa is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Arabische salade met courgetterolletjes
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Balletjes met groenten op z’n Tunesisch
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade van kikkererwten op z’n Marokkaans
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Marokkaanse couscous-falafelschotel
13 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Zeetong met kurkuma en slaatje van tomaten, peterselie, koriander en nootjes
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Florida Zeetong
0 min
Bekijk recept
Duo van zeetong en nieroogkreeftjes met groententa
0 min
Bekijk recept
Gegrilde Zeetong Met Gestoofte Groenten En Saffraan Risotto
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept