Bloemkoolmousse met Sint-Jakobsvruchten

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Balsamicoreductie. Doe de balsamicoazijn en de suiker in een pannetje en laat dit inkoken tot een siroop.
  • 2 Snijd de bloemkool in roosjes en kook ze gaar in kokend gezouten water. Giet af en laat even uitstomen. Mix deze in een keukenrobot met de Solo en de olijfolie. Breng op smaak met peper, nootmuskaat en zout.
  • 3 Was de schorseneren grondig en maak er lange dunne slierten van met behulp van een dunschiller.
  • 4 Fruit de schorseneren in een friteuse op 160° tot ze goudbruin en krokant zijn.
  • 5 Droog de sint-jakobsvruchten en bak ze mooi bruin in een anti-aanbakpan met olijfolie.
  • 6 Serveer de sint-jakobsvruchten met de bloemkoolmousse, de krokante schorseneren en de balsamicoreductie. Werk af met een basilicumblaadje.

Bloemkoolmousse met Sint-Jakobsvruchten is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Veloutésoepje van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Salade van veldsla en poon
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Pannetje van sint-jakobsvruchten met lime pepper, gebakken babywitlofjes en snijbonen met wasabi en sesam
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van sint-jakobsvruchten en aardpeer met truffel
20 min Voorgerecht
Bekijk recept

Chaud-froid van venusschelpen op bloemkoolmousse
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gerookte paling met bloemkoolmousse, peterselie-olie en Parmaham
45 min Voorgerecht
Bekijk recept
Broccoli-bloemkoolmousse
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Bloemkoolmousse Met Garnalensaus
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept