1 Maak de forellen schoon, spoel de buikholte goed uit en kruid met peper en zout (buikholte).
2 Bak de spekblokjes aan in een weinig Solo.
3 Plet de geitenkaas en meng er de spekblokjes onder, kruid met peper (zout is niet nodig vanwege het spek) en meng er de fijngesnipperde bieslook onder.
4 Smelt de Solo tot ze een bruine kleur krijgt, blus met de balsamico-azijn en klop er de eierdooiers door, breng op smaak met peper en zout.
5 Gaar de forellen in een ovenschaal in een oven op 190°C gedurende ca. 10 minuten. Verwijder het vel van de forellen en haal voorzichtig de vis van de graat met behulp van een lepel.
6 Bak het vel van de forel op een laag vuurtje met een gewicht erop (bijvoorbeeld een tweede pan) tot het vel mooi krokant gebakken is.
7 Verdeel de geitenkaas over de borden, schik er de forel op.
8 Schik hier en daar een stukje krokant gebakken vel van de forel tussen.
9 Omring met de saus, werk af met het lichtjes geroosterd amandelschaafsel.