1 Laat de langousten gedurende 4 minuten in gezouten water koken. Draai het fornuis uit en laat de langousten nog 5 minuten rusten in het water. Haal ze eruit.
2 Snijd de langousten in Haal het darmkanaal eruit.
3 Spoel de aardappelen, zonder ze te schillen en laat ze 8 tot 10 minuten koken (ze mogen niet volledig gekookt zijn). Laat ze afkoelen en snijd ze in schijfjes.
4 Spoel de spinazie en laat hem gedurende 3 minuten blancheren in kokend water. Spoel de spinazie onder stromend water en laat afkoelen.
5 Meng de eigelen met het citroensap, de sambal oelek, de look en de gember. Klop de mayonnaise op met de olie. Voeg wat zout toe.
6 Bak de schijfjes aardappelen in een beetje Solo. Voeg er op het laatst de spinazie aan toe. Kruid met peper en zout.
7 Verdeel de aardappelen en de spinazie over de borden.
8 Besprenkel de langousten met de olijfolie en grill ze. Kruid lichtjes met peper en zout.
9 Verdeel de langousten over de borden en serveer de mayonnaise apart.
Gegrilde langousten, lauwe spinazie is een recept van Solo Open Kitchen
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)