1 Verwijder het vel van de zeeduivel met een scherp mes en snijd de filets van de dikke middengraat. Plaats de zeeduivel in de koelkast.
2 Kruis de tomaten in met een scherp mesje en verwijder de kroontjes. Dompel ze in kokend water gedurende 10 seconden en vervolgens onmiddellijk in ijskoud water. Pel de tomaten en verwijder de zaadjes.
3 Snijd de tomaten in blokjes.
4 Snijd de witte kool in fijne reepjes en spoel onder koud stromend water.
5 Laat de Solo smelten in een pot met een dikke bodem op een zeer laag vuur, voeg er de witte kool aan toe en schep goed om. Voeg de witte wijn en wijnazijn toe en plaats het deksel op de pot. Laat de witte kool zachtjes garen gedurende 10 à 15 minuten. Meng de light room met de mosterd en voeg dit bij de kool. Bestrooi met de komijnzaadjes (of een mespunt komijnpoeder) en laat nog een kleine 10 minuten zachtjes verder garen zonder deksel.
6 Wentel de zeeduivelfilets in bloem en klop de overtollige bloem af. Bak ze goudbruin in een weinig Solo op een middelhoog vuur. Zet het vuur lager en laat ze nog zachtjes verder garen. Kruid nu de zeeduivelfilets met peper en zout.
7 Pluk en hak de kervel fijn.
8 Voeg nu de tomatenblokjes bij de witte kool en laat 1 minuut doorkoken. Kruid met peper van de molen en zeezout en voeg er op het laatste moment de fijngehakte kervel aan toe.
9 Verdeel de witte kool met de saus over de borden. Schik er de zeeduivelfilets op.
Zeeduivel met witte kool, tomaat en mosterd is een recept van Solo Open Kitchen