1 Kook de balsamicoazijn in met de suiker tot een siroop en laat afkoelen. Let op: wanneer de siroop afkoelt, zal zij nog dikker worden.
2 Wikkel de pompoen in aluminiumfolie en zet deze inde oven op 180°C gedurende ± 35 à 40 minuten.
3 Leg de pompoen op het werkblad en snijd deze doormidden, schep er voorzichtig de pitten uit en schraap het vruchtvlees van de pel.
4 Mix het vruchtvlees in de foodprocessor of blender met de Solo en breng op smaak met de cayennepeper en zeezout.
5 Snipper de pijpajuintjes fijn.
6 Verwijder het vel van de bloedworst en snijd deze in plakjes van ongeveer 1 cm dik.
7 Bak de bloedworstschijfjes langs beide zijden in een weinig Solo, schep ze uit de pan en bak vervolgens de spekreepjes in de pan. Voeg de pijpajuintjes toe wanneer
8 het spek bijna uitgebakken is en bak ze nog even mee. Voeg nu de bloedworst weer toe en houd warm.
9 Dep de Sint-jakobsvruchten droog met wat keukenpapier en bak ze vervolgens goudbruin in een weinig Solo op een hoog vuur in een antiaanbakpan.1
0 Verdeel de pompoencrème over de borden, schik er de sint-jakobsvruchten en de bloedworstschijfjes met spek en pijpajuintjes op. Werk af met enkele druppels1
1 balsamicosiroop en wat rucola.
Sint-jakobsvruchten en bloedworst met pompoencrème is een recept van Solo Open Kitchen