1 Ontdoe de zalmfilets van alle graten en hak deze zo fijn mogelijk met het mes (niet in de cutter!).
2 Was en droog de peterselie, pluk de peterselie en hak fijn.
3 Meng de zalmtartaar met de peterselie, kruid met peper en een klein snuifje zout.
4 Leg de plakjes gerookte zalm open op 4 vellen plasticfolie. Verdeel de zalmtartaar over de gerookte zalm en rol deze stevig op zodat je dezelfde vorm bekomt als een blinde vink of vogel zonder kop. Draai de zijkanten van de plasticfolie stevig aan en vouw ze naar onder toe. Schik de rolletjes op een bord en zet ze minimum 20 minuten in de koeling.
5 Schil de raapjes en snijd ze in partjes. Kook de raapjes gaar in kokend, gezouten water met de kerrie. Giet af en laat de raapjes uitstomen.
6 Stoom de blinde vinken gaar in ofwel een stomer op 100°C gedurende 6 à 7 minuten, of in een kookpan met een stoommandje: 8 minuten.
7 Laat de zalmrolletjes nog 2 à 3 minuten nagaren.
8 Verwarm intussen de Solo in een steelpan, voeg het citroensap toe, voeg nu de raapjes toe en warm ze op in de Solo. Kruid met peper en zout.
9 Verwijder de plasticfolie van de zalmrolletjes. Snijd ze eventueel schuin doormidden en plaats ze op de borden. Verdeel de raapjes over de borden, overgiet met een weinig van de boter-citroenvinaigrette en dien op.
Blinde vink van zalm met boterraapjes is een recept van Solo Open Kitchen