1 Maak de goudbrasemfilets schoon en dep ze droog, verwijder de graatjes en plaats ze in de koeling.
2 Snijd de broccoli in kleine roosjes. Verwijder de steeltjes van de shiitakes.
3 Verwijder de zaadlijsten en de stelen van de paprika’s en snijd ze in grove stukken. Pel de ui en snijd in grove stukken. Stoof de paprika en de ui aan in een weinig olijfolie op een zacht vuurtje. Voeg water toe tot de groenten onder staan en doe er vervolgens de kurkuma en het teentje knoflook bij. Laat ongeveer 12 minuten zachtjes sudderen. Mix vervolgens grondig in een blender. Doe de saus door een fijne zeef en breng op smaak met peper en zout.
4 Blancheer de broccoliroosjes kort in kokend, gezouten water en verfris onmiddellijk.
5 Bak de shiitakes kort aan in een weinig olijfolie, voeg er de broccoli aan toe en roer om, breng op smaak met peper en zout.
6 Verwarm een anti-aanbakpan met een weinig olijfolie en bak hierin de goudbrasemfilets met de velkant naar beneden gericht. Druk de filets goed tegen de pan aan met behulp van een spatel of lepel. Draai ze om wanneer ze bijna gaar zijn.
7 Schep de broccoli en de shiitakes in de borden, verdeel de paprikacoulis over de borden en plaats de goudbrasemfilets op de groenten.
Goudbrasem met broccoli en shiitake, paprikacoulis is een recept van Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Kabeljauw in spekjasje, paprikacoulis met rozemarijn