Reuzengamba met bloemkoolmousseline, rode ui

4
40 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de bloemkool in roosjes. Kook ze gaar in kokend gezouten water gedurende ongeveer 20 minuten. Ze moeten zacht zijn.
  • 2 Doe de bloemkool in een vergiet en laat ze uitstomen op een zacht vuurtje. Mix de bloemkool samen met de Solo (in kleine blokjes) in een blender of foodprocessor.
  • 3 Breng de bloemkoolmousseline op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  • 4 Pel de rode uien en snijd ze in fi jne reepjes. Laat de uien aanstoven op een zacht vuurtje in olijfolie tot ze glazig zijn en leg er vervolgens de gamba’s bij. Zet nu het vuur wat hoger en bak de gamba’s langs beide kanten. Voeg de verse tijm, kappertjes en geperste teentje look toe en laat alles kort aanbakken.
  • 5 Blus met het citroensap, laat even uitkoken en neem vervolgens de pan van het vuur. Bedek de pan met aluminiumfolie.
  • 6 Verdeel de bloemkoolmousseline over de borden

Reuzengamba met bloemkoolmousseline, rode ui is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Goedgevulde pizza met champignons en ui
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spannende spekpannenkoeken met ui
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Omelet met ui
40 min
Bekijk recept
Groene asperges met salsa van tomaat, ui en kappertjes
10 min Bijgerecht
Bekijk recept

Kaimroun Bi-tawabil (kruidige Reuzengamba's
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Ravioli gevuld met zeebaars
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept