1 Snijd de bloemkool in roosjes. Kook ze gaar in kokend gezouten water gedurende ongeveer 20 minuten. Ze moeten zacht zijn.
2 Doe de bloemkool in een vergiet en laat ze uitstomen op een zacht vuurtje. Mix de bloemkool samen met de Solo (in kleine blokjes) in een blender of foodprocessor.
3 Breng de bloemkoolmousseline op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
4 Pel de rode uien en snijd ze in fi jne reepjes. Laat de uien aanstoven op een zacht vuurtje in olijfolie tot ze glazig zijn en leg er vervolgens de gamba’s bij. Zet nu het vuur wat hoger en bak de gamba’s langs beide kanten. Voeg de verse tijm, kappertjes en geperste teentje look toe en laat alles kort aanbakken.
5 Blus met het citroensap, laat even uitkoken en neem vervolgens de pan van het vuur. Bedek de pan met aluminiumfolie.
6 Verdeel de bloemkoolmousseline over de borden
Reuzengamba met bloemkoolmousseline, rode ui is een recept van Solo Open Kitchen