1 Snijd de venkel, courgette en rode ui in dunne plakjes.
2 Blancheer kort de zeekraal en verfris onder koud stromend water.
3 Vet de vellen aluminiumfolie lichtjes in en plaats telkens de zalmhaasjes in het midden.
4 Verdeel de groenten over de vier zalmhaasjes, kruid met grof gemalen pepermengeling en zeezout. Druppel 1 eetlepel olijfolie over elke zalmhaas.
5 Vouw de zijkanten van de folie naar boven toe en verdeel de witte wijn over de pakketjes. Vouw nu de pakketjes dicht en sluit ze stevig af.
6 Plaats de pakketjes in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 10 minuten. Serveer ze zo op de borden maar laat de pakketjes dicht tot ze op tafel staan.
7 Dit recept kan ook op de barbecue. Reken hiervoor 5 à 7 minuutjes langer.
Zalm in papillot met venkel, rode ui is een recept van Solo Open Kitchen