2 Schil de komkommer en haal er met behulp van een parisiennelepel 12 mooie bolletjes uit. Doe de rest van de komkommer in een blender met de melk, de avocado en de olijfolie, mix gedurende 3 minuten op volle kracht. (doe dit eventueel in 2 keer)
3 Zeef de komkommer-avocadosoep door een fijne zeef en breng op smaak met peper en zout. Zet de soep minsten 1 uur in de koelkast.
4 Pel de garnalen maar laat de koppen eraan. Verwijder de darmkanaaltjes met een mesje.
5 Blancheer de komkommerparels in kokend gezouten water gedurende 2 minuten, verfris onder koud stromend water.
6 Snipper de knoflook en de chilipeper fijn.
7 Verhit een anti-aanbakpan met een weinig olijfolie, voeg de knoflook en de chilipeper toe en laat heel kort bakken zonder te kleuren, voeg de tijgergarnalen toe en bak ze ongeveer 1 minuut aan elke zijde, blus met het sap van een halve citroen en kruid met een weinig zout.
8 Mix de soep schuimig met een staafmixer en verdeel de soep over 4 diepe borden, schik er de komkommerparels in en vervolgens de garnalen.
Gebakken garnalen met koude komkommer-avocadosoep is een recept van Solo Open Kitchen