1 Stoom of kook de couscous gaar. Week de saffraan in een koffielepel water en meng door de gare couscous.
2 Maak de inktvissen schoon, dep ze droog, geef er enkele inkepingen in tegen opkrullen en snijd vervolgens in reepjes. Stoof kort aan in boter en bestrooi met peper en zout.
3 Blancheer de erwten en pureer in de blender, samen met de bouillon.
4 Schil de paprika, snijd in grove stukken. Snipper de sjalot. Bak de groenten zacht in olijfolie en mix met de blender.
5 Breng op smaak met peper en zout.
6 Snijd 4 plakjes chorizo in brunoise. Zet de overige plakjes op een heel laag vuur op in wat olijfolie en laat konfijten.
7 Schep de couscous in het midden van 4 warme borden. Trek er een streep erwtenpuree en een streep paprikacoulis naast en bestrooi met garnalen, inktvis en chorizoblokjes.
8 Werk af met gekonfijte chorizo.
Couscous met inktvis, grijze garnalen en chorizo is een recept van Solo Open Kitchen