Couscous met inktvis, grijze garnalen en chorizo

4
35 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Stoom of kook de couscous gaar. Week de saffraan in een koffielepel water en meng door de gare couscous.
  • 2 Maak de inktvissen schoon, dep ze droog, geef er enkele inkepingen in tegen opkrullen en snijd vervolgens in reepjes. Stoof kort aan in boter en bestrooi met peper en zout.
  • 3 Blancheer de erwten en pureer in de blender, samen met de bouillon.
  • 4 Schil de paprika, snijd in grove stukken. Snipper de sjalot. Bak de groenten zacht in olijfolie en mix met de blender.
  • 5 Breng op smaak met peper en zout.
  • 6 Snijd 4 plakjes chorizo in brunoise. Zet de overige plakjes op een heel laag vuur op in wat olijfolie en laat konfijten.
  • 7 Schep de couscous in het midden van 4 warme borden. Trek er een streep erwtenpuree en een streep paprikacoulis naast en bestrooi met garnalen, inktvis en chorizoblokjes.
  • 8 Werk af met gekonfijte chorizo.

Couscous met inktvis, grijze garnalen en chorizo is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Paella
45 min-
Bekijk recept
Zuurkoolgoulash
30 min-
Bekijk recept
Groentesoep met chorizo
Bekijk recept
Kip met chorizo en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscoussalade met tonijn
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip in citroensaus met groene couscous
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidige bloemkoolcouscoussalade
10 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept