1 Open de sint-jakobsschelpen en was de witte noten onder stromend water.
2 Was de witloofstronken en laat ze uitlekken. Dep het witloof droog op een theedoek en verwijder de buitenste bladeren. We snijden de stronken in een julieene van ca 3cm.
3 Was enkele preibladen en snijd ze in 12 lange, zeer fijne sllierten die eventjes geblancheed worden.
4 Intussen snijden we de helft van de gandaham in fijne reepjes van 1cm breete. Laat de rest van de ham gedurende ongeveer 20 minuten drogen in een oven op 85°C
5 Kruid de sint-jakobsschelpen aan beide kanten en rol ze in de reepjes ham.
6 Laat de gevogeltebouillon tot de helft inkoken en voeg vervolgens de room en de julienne van witloof toe. Roer af en toe om met behulp van een vork en breng de saus op smaak.
7 Intussen wentelen we de sint-jakobsschelpen in wat bloem en we bakken ze gedurende 1 minuut aan beide kanten in de hete olie. Vervolgens laten we ze uitlekken op keukenpapier en we omwikkelen ze als een geschenkje met de geblancheerde preistengeltjes.
8 Verdeel het witloof in het midden van voorverwarmde, diepe borden. Schik er de sint-jakobsschelpenpakketjes omheen en nappeer met wat saus.
9 Garneer met enkele takjes kruiden en de plakjes gedroogde gandaham
Sint-Jakobsschelpen in een kleedje van Gandaham is een recept van Solo Open Kitchen