1 Schil de asperges en kook ze beetgaar in kokend gezouten water. Bind de asperges met een zacht touw tot een bussel. Leg dat busseltje in een ruime pan gevuld met gezouten water. Breng ze aan de kook en laat deze dikke exemplaren 4 à 5 minuten koken. Kijk er op toe dat de aspergepunten niet tegen de rand van de pan worden gedrukt. haal de pan van het vuur en laat ze 15 à 20 minuten met gesloten deksel doorgaren.
2 Ze zijn gaar als je het uiteide tussen duim en wijsvinger kan pletten zonder dat ze in twee breken.
3 Bak de langoustinestaartjes kort in hete olijfolie.
4 Maak de bieslookbotersaus. Vertrek van een blanke botersaus door de fijngesneden sjalotten, azijn en witte wijn in een pannetje tot 1/4 te laten inkoken. Doe er dan de boter en de zure room bij. Roer goed en breng tot aan het kookpunt. Mix het mengsel. Werk de saus af met de fijngesnipperde bieslook.
5 Leg op elk bord een asperge. Schik er de langoustinestaartjes bovenop. Werk eventueel af met een krokant stengeltje van bladerdeeg. Serveer de saus er apart bij.
Gebakken langoustinestaartjes met asperge is een recept van Solo Open Kitchen