1 je begint met de garnalen te pellen om een jus te trekken van de koppen.
2 fruit een klein ui in wat boter en voeg er de koppen aan toe, laat ze wat aan kleuren.
3 voeg er dan water aan toe alsook de in stukken gesneden selder en wortel.
4 breng alles aan de kook, laat alles zachtjes sudderen gedurende 20 min.(niet langer), zeef het geheel door en breng weer eventjes aan de kook kruid met peper en zout.
5 breng de geschilde aardappelen aan de kook en maak er een smeuïge puree van met nootmuskaat, melk en een beetje gemalen emmental.
6 bak de geschilde groene asperges beetgaar in solo en kruid ze met peper en zout.
7 kruid de zalm met peper en zout en bak ze eerst met de velkant naar beneden gedurende een 4 tal min. draai ze dan om.
8 maak de sabayon door 6 eierdooiers te mengen met ongeveer de zelfde inhoud jus van de garnaal koppen.
9 klop alles op een laag vuur op tot een sabayon kruid naar smaak.1
0 schik op een bord de asperges en leg daar de zalm op, daarnaast de puree, geef de zalm 3 eetlepels sabayon en strooi wat garnalen over de puree.1
1 versier het met bieslook en of platte peterselie.SMAKELIJK.