1 Pureer de palingfilet samen met 1/2 dl koude bouillon in een keukenblender tot een smeuïge massa.
2 Meng de agaragar met de rest van de bouillon en breng net onder heet kookpunt.
3 Voeg toe aan de puree van palingfilet en spatel er 1,5 dl van de room onder. Kruid met peper en zout en vul 4 potjes met deze mousse. Laat opstijven in de koeling.
4 Fruit de mihoen aan in een wok in hete boter en laat uitlekken op keukenpapier.
5 Snijd de pompernikkel in driehoeken. Snijd de komkommer in langer repen.
6 Meng voor het sausje de mierikswortel met de mayonaise en spatel er de rest van de room onder.
7 Afwerking. Stort de mousse uit op borden, wikkel de reep komkommer er rond en schik er een driehoek pompernikkel tegenaa. Lepel de saus voor de mousse rondom en laat er een paar foreleitjes invallen. Serveer met een paar sprietjes mihoen, een takje kervel en rode bietscheuten.
Gerookte palingmousse met mierikswortel is een recept van Solo Open Kitchen