Venusschelpjes met cava en spinazie

4
20 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Spoel de schelpen grondig.
  • 2 Stoom de spinazie 10 minuten.
  • 3 Smelt een klontje solo in een ruime pan en stoof er de sjalot en schelpjes in aan op een hoog vuur, tot de schelpjes opengaan (+/- 10min.). Breng op smaak met pezo.
  • 4 Haal de schelpjes en de sjalot uit de pan, giet het kookvocht door een zeefje.
  • 5 Smelt 50 gr solo in een pan en giet er het kookvocht, de room en de cava bij. Warm op, maar zorg dat de saus niet kookt.
  • 6 Verdeel de spinazie en de schelpjes over diepe warme borden, lepel er wat van de saus over en serveer goed heet. Lekker met een stukje vers stokbrood of een toastje.

Venusschelpjes met cava en spinazie is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Spinazie met pesto-kip
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)
1 uur-
Bekijk recept
Linzensalade met feta, kerstomaten en jonge spinazie
Lunchgerecht
Bekijk recept
Spinazie met spek & aardappel uit de oven
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Zeevruchtensalade
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Spaghetti Alle Vongole Veraci.
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cataplana Portugal
10-20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spaghetti Vongole
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept