1 Leg de vis in een pan, overgiet de kabeljauw met de melk en de knoflook en vul aan met water tot de vis onderstaat. Dek af en breng aan de kook, laat 4 minuten zachtjes garen en zet dan het vuur uit, laat de kabeljauw dan nog afgedekt 10 minuten staan.
2 Neem de kabeljauw uit het kookvocht met een schuimspaan en laat afkoelen.
3 Schil de aardappelen en kook ze gaar in koud, gezouten water.
4 Snijd de knolselder in blokjes en kook deze gaar in kokend gezouten water.
5 Laat zowel de aardappelen als de knolselder volledig uitstomen op een héél laag vuur om zoveel mogelijk vocht te verwijderen.
6 Doe de aardappelen in een grote schaal en prak ze fijn met een vork of pureestamper.
7 Verkruimel de kabeljauw bij de aardappelen, voeg ook de knolselder toe en breng het geheel op smaak met peper van de molen, zeezout en het kerriepoeder. Doe dit voorzichtig en vlug en zorg dat er nog mooie stukken vis zichtbaar zijn. Laat dit volledig afkoelen.
8 Meng de verse kaas en de yoghurt met het sap van 1/2 citroen en kruid flink met peper van de molen en zeezout, snijd ongeveer de helft van de dille fijn en meng dit onder de saus.
9 Klop de eieren los in een schaal en zet een tweede schaal met het broodkruim klaar. 1
0 Bestuif het werkblad met bloem en vorm 4 mooie fishcakes van de vismengeling, bestuif je handen en de vismengeling met wat bloem om te vermijden dat ze gaan kleven. 1
1 Dompel de fishcakes vervolgens in het losgeklopte ei zodat ze volledig bedekt zijn en wentel ze tot slot door het broodkruim 1
2 Verhit een bodem olie in een grote pan en bak de fishcakes ongeveer 5 minuten aan elke zijde totdat ze mooi goudbruin zijn. 1
3 Laat ze even uitlekken op keukenpapier en serveer ze met citroenpartjes, de dille-citroensaus en wat plukjes dille.
Fishcakes met knolselder en kerrie is een recept van Solo Open Kitchen