Mosselen met venkel

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Spoel de mosselen onder koud stromend water en verwijder de baard.
  • 2 Snij de ui en de venkel in stukjes.
  • 3 Fruit ze even in wat solo en blus met de pastis.
  • 4 Doe er de mosselen bij, zet het deksel op de pan en zet op een middelmatig vuur tot alle mosselen open zijn.
  • 5 Schep de mosselen uit de pan en hou warm.
  • 6 Laat het kookvocht met de groenten tot 2/3 inkoken, doe er dan de room bij en laat even doorkoken.
  • 7 Roer er van het vuur af, de dragon en de eierdooiers door, breng op smaak met pezo en citroensap.
  • 8 Doe er de mosselen weer bij en schud op om de saus met de mosselen te mengen.
  • 9 Bestrooi met peterselie en bieslook.1
  • 0 Serveer de mosselen met vers stokbrood.

Mosselen met venkel is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Venkelstamppot met groenteschnitzel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Boerensalade met Texelse kaas in een weckpot
30 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Mosselsalade met dragon-moussaise
45 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Gestoofde venkel met spekjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Mosselen met mieriksworteldip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise gewokte mosselen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met mosselen en citroengras-roomsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Soep met bier en mosselen
35 min
Bekijk recept