Gevulde sardienen met gekonfijte tomaat

4
60 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak eerst de tapenade. Doe de gekonfi jte tomaat, de pijnboompitten, de basilicum, de olijfolie, peper en zout in een blender. Mix tot een dikke pap is ontstaan. Houd apart.
  • 2 Stoof de in stukken gesneden artisjokbodems samen met de knofl ook, de sjalot en wat verse tijm in een klontje Solo in een pannetje. Laat gedurende 5 minuten aanfruiten.
  • 3 Giet de sherry bij de artisjok. Laat voor twee derden inkoken op het vuur.
  • 4 Giet de room bij de groente. Laat inkoken tot een vierde van het volume verdampt is. Doe dan de artisjokken in de blender en mix tot een mousse.
  • 5 Vul de sardienenfi lets, die dubbel zijn, met de tapenade.
  • 6 Bak de sardientjes in een pan met antikleefl aag in wat olijfolie. Drie minuten langs elke kant op stevig vuur volstaan.
  • 7 Dompel ondertussen de schoongemaakte mini asperges in ruim kokend, gezouten water. Na 3 minuten zijn die mooi beetgaar.
  • 8 Leg de asperges op de borden. Leg er wat mousse van artisjok bij en werk af met de gevulde sardientjes.

Gevulde sardienen met gekonfijte tomaat is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Lamsboutsalade met tomaat-sojasalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige tomaat-basilicumpasta
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met tomaat-appelchutney
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Sinterklaasrecept Gevulde Speculaas
30-60 min -
Bekijk recept
Gevulde Reuze Champignons Op Groentepuree
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept