1 Neem een niet al te dikke courgette, deze heeft nog geen echte pitten.
2 Spoel de courgette en droog af.
3 Snijd ringen uit de courgette van minstens 1,5 cm dik.
4 Bestrooi de courgetteringen met een weinig zout en laat ongeveer 30 minuten uitlekken in een vergiet.
5 Strijk een bakplaat in met olie.
6 Kruid de courgetteringen met peper.
7 Leg de courgetteringen op de bakplaat en strijk de bovenkant in met olie.
8 Zet de bakplaat onder de ovengrill en laat de courgette lichtjes bruinen, draai om en laat de andere kant eveneens lichtjes bruinen.
9 Ondertussen, kruid de zalmmoten met pezo, en bak of grill ze bijna gaar, zalm mag een beetje rosé zijn.1
0 Haal de courgette uit de oven en bestrooi met kaas naar keuze, gruyère, emmental...zelfs mozzarella, deze wel een beetje kruiden met pezo.1
1 Zet terug onder de grill tot de kaas een kleurtje krijgt.1
2 Leg de zalm en courgetteringen op warme borden, nappeer de zalm met de mousseline saus en dien op met gekookte aardappeltjes. 1
3 Mousselinesaus:1
4 In een steelpan de eierdooiers samen met het water en het citroensap loskloppen. 1
5 Op een zacht vuur of bain-marie het geheel met behulp van een klopper tot een vast schuim kloppen. Dit mengsel mag niet warmer worden dan 70°C, omdat anders de eieren hun bindkracht verliezen. 1
6 Het pannetje van het vuur nemen en beetje bij beetje solo vloeibaar toevoegen. 1
7 Kruiden met pezo en naar gelang van de gewenste smaak eventueel nog wat citroensap. 1
8 Een weinig half opgeklopte room eronder roeren.1
9 Mousselinesaus wordt meestal gemaakt met geklaarde boter (boter laten smelten en enkel het olieachtige gebruiken,dus zonder het witte vet).2
0 Dit is omdat men dan de saus in een bain-marie kan zetten en verschillende uren kan gebruiken, dus, voor restaurants. Om de saus eenmalig te gebruiken mag men best vloeibare boter nemen.
Zalm met courgette en mousselinesaus is een recept van Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Gebakken skrei met mousseline van algen en linguini