1 Maak eerst de tartaarsaus. We maken eerst een klassieke mayonaise. Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. De dooier en de mosterd mengen we intens, we kruiden alvast met peper en zout. Laat dit mengsel een paar minuten rusten. Werk daarna voorzichtig de mayonaise op met arachide-olie. Vervolgens gaan alle andere ingrediënten bij de saus: citroensap, zeer fijngesnipperde ui, augurk en kappertjes. De look persen we boven de saus uit. En tot slot gaan gehakte peterselie en een fijngeplet hardgekookt ei de saus in. Meng en zet even apart.
2 Snijd de tongscharfilets in de lengte in reepjes van 2cm breed.
3 Dompel de vis in de melk.
4 Draai de tongscharreepjes dan in de bloem. Tik van elk reepje de overtollige bloem af. Bak de reepjes met 3 of 4 tegelijk in de hete frituur die staat afgesteld op 180°C.
5 Laat de gefrituurde vis even uitlekken op keukenpapier. Serveer dan met citroen en tartaarsaus.
Goujonnettes van tongschar met tartaarsaus is een recept van Solo Open Kitchen