Forel met gebakken venkel en salievinaigrette

4
85 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de venkelknollen en snijd ze in partjes.
  • 2 Blancheer of stoom de venkel beetgaar en laat goed uitlekken.
  • 3 Verhit een flinke scheut olijfolie in een pan op middelhoog vuur en bak hierin de venkel goudbruin, kruid met peper en zout.
  • 4 Kruid de forellen in de buikholte met peper en zout en steek er telkens wat salie in. Bestrijk de forellen met wat notenolie en schik ze op een ingeoliede bakplaat. Verwarm de oven voor op 180°C en bak de vissen in ongeveer 12 à 14 minuten gaar. Zet de oven uit en laat ze nog even nagaren.
  • 5 Bereid ondertussen de salievinaigrette. Snipper de sjalotten fijn en laat ze aankleuren in wat notenolie, voeg de salie toe en blus met de balsamico-azijn, kruid met peper en zout.
  • 6 Schik de forellen op de borden, overgiet met een flinke eetlepel salievinaigrette en serveer er de gebakken forel bij.

Forel met gebakken venkel en salievinaigrette is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Forel met venkel en salievinaigrette
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepaneerde feta - salade met boontjes, koolrabi
40 min Bijgerecht
Bekijk recept

Forel met kruidenvulling
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Forel met spek in pakketje
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Forel met riesling
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gerookte forelpuree met dragondressing en asperges
20 min Voorgerecht
Bekijk recept