2 Blancheer of stoom de venkel beetgaar en laat goed uitlekken.
3 Verhit een flinke scheut olijfolie in een pan op middelhoog vuur en bak hierin de venkel goudbruin, kruid met peper en zout.
4 Kruid de forellen in de buikholte met peper en zout en steek er telkens wat salie in. Bestrijk de forellen met wat notenolie en schik ze op een ingeoliede bakplaat. Verwarm de oven voor op 180°C en bak de vissen in ongeveer 12 à 14 minuten gaar. Zet de oven uit en laat ze nog even nagaren.
5 Bereid ondertussen de salievinaigrette. Snipper de sjalotten fijn en laat ze aankleuren in wat notenolie, voeg de salie toe en blus met de balsamico-azijn, kruid met peper en zout.
6 Schik de forellen op de borden, overgiet met een flinke eetlepel salievinaigrette en serveer er de gebakken forel bij.
Forel met gebakken venkel en salievinaigrette is een recept van Solo Open Kitchen