Zoek
Mosselen met venkel en citroen
4
30 min
Solo Open Kitchen
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
2 kg mosselen
2 venkelknollen met loof
1 witte ui
1.5 dl lichte room
2 teentjes knoflook
20 cl witte wijn
1 kl geraspte schil van een bio-citroen
sap van 1 citroen
3 el olijfolie
zwarte peper van de molen
Bereiding
1
Maak de venkelknollen schoon en snijd ze in heel fijne plakjes.
2
Snijd de ui in fijne ringen en hak de knoflook fijn. Stoof de uiringen, knoflook en de venkel kort aan in de olijfolie.
3
Veog de mosselen toe en blus met de witte wijn en de room, zet het deksel op de pot en laat de mosselen even gaarstomen.
4
Schud de mosselen goed op en laat ze nog even verder stomen. Draai flink wat peper op de mosselen en voeg de geraspte citroenschil toe.
5
Verdeel de mosselen en de room over de borden en sprenkel er nog wat citroensap over.
Mosselen met venkel en citroen is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Schnitzel, citroen en courgette
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met citroen-roomsaus
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pulled pork met venkelzaad, knoflook en citroen
315 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle makreellasagne met Hollandse garnalen
30 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselen met mieriksworteldip
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise gewokte mosselen
30 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met mosselen en citroengras-roomsaus
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Soep met bier en mosselen
35 min
Bekijk recept