Zoek
marmietje van sint-jakobsnoten
4
20 min
Solo Open Kitchen
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
12 st sint-jacobsnoten
200 gr paprikamix uit de diepvries of vers gesneden(dus 3 kleuren)
400 ml visfond
1 dl droge witte wijn
1 dl room
1 eetl boter
1 eetl citroensap
12 tal verse basilicumblaadjes
1 capsule saffraan
Bereiding
1
verwarm boter in kookpan en doe de paprikamix erin en laat ong 5 min stoven
2
breng de visfond aan de kook met dewitte wijn en de sint-jacobsnoten
3
deg af breng tot net tegen kookpunt en laat 2 min pruttelen
4
neem van vuur en laat zo 10 min rusten
5
giet nu 1/2 l van het kookvocht en 1 dl room bij de paprikareepjes en voeg de saffraan toe
6
breng aan de kook
7
bind lichtjes eventueel met sausbinder tot licht gebonden is(zoals een dikke soep)
8
breng op smaak met wat peper en zout en wat citroensap
9
leg de verse basilicumblaadjes bovenop1
0
heb ik gemaakt voor een onderonsje met collega's en iedereen was heel blij hiermee....
marmietje van sint-jakobsnoten is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Carpaccio van sint-jakob met vanilleolie
Voorgerecht
Bekijk recept
Gegrilde sint-jakobsnoten met tomatensaus
35 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Jakobshamburger met zwarte truffel
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Sint-jakobsnoten met champagne en hoedje van bladerdeeg
25 min
Voorgerecht
Bekijk recept