Tomaat met sint-jakobsvruchten

4
35 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 De mayonaise. Klop de eieren, de peper mosterd en het citroensap op met de arachideolie tot je een lekker smeuige mayonaise bekomt.
  • 2 De mosselen. Gaar ze op de klassieke manier: in witte wijn en met fijngesnipperde selder en ui. Vang het vocht op en mix er, met blender of staafmixer, de mosselen doorheen. Haal door de zeef en meng de saus die je op deze manier bekomt onder de mayonaise.
  • 3 De tomaten. Ontdoe ze eerst van het vel en laat schrikken in ijskoud water. Snijd in twee helften. Bestrooi met fleur de sel en piment d'espelette, overgiet met een paar druppels olijfolie en balsamicoazijn en leg op een bakplaat gedurende 2 uur in een oven op 90°C.
  • 4 De sint-jakobsvruchten. Snijd ze in dunne schijfjes en marineer gedurende 1 uur in marinade van arachideolie, verse blaadjes koriander en platte peterselie.
  • 5 Presentatie. Vul inox serveerring voor de helft met gekonfijte tomaat. Vul verder met plakjes gemarineerde sint-jakobsvrucht. Plaats in een diep bord en haal de ring weg. Werk af met de mosselsaus en wat groene kruiden.

Tomaat met sint-jakobsvruchten is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Veloutésoepje van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Salade van veldsla en poon
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Pannetje van sint-jakobsvruchten met lime pepper, gebakken babywitlofjes en snijbonen met wasabi en sesam
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van sint-jakobsvruchten en aardpeer met truffel
20 min Voorgerecht
Bekijk recept

Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Lamsboutsalade met tomaat-sojasalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige tomaat-basilicumpasta
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met tomaat-appelchutney
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept