Kreeft met fijne groenten

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Breng de visbouillon aan de kook en warm er de kreeften in op gedurende 5 minuten. Haal ze uit de bouillon. Trek de grote scharen van het lijf, breek de scharen voorzichtig open en trek het kreeftenvlees er met een kreeftenvorkje in één geheel uit. Snijd de karkas van de kreeften doormidden en haal er zo veel mogelijk vlees uit. Houd het kreeftenvlees warm.
  • 2 Maak de groenten schoon. Snijd de prei en de selderij in ringen, de wortelen in staafjes. Blancheer deze groenten niet langer dan 2 minuten in dezelfde visbouillon waarin u de kreeften hebt opgewarmd. Schep de groenten uit de bouillon en houd ze warm.
  • 3 Rasp de halve citroen en pers ze uit. Laat de visbouillon inkoken tot één vierde van het volume. Voeg de room toe en laat tot de helft inkoken. Neem de pan van het vuur, voeg de geraspte citroen, het citroensap en de gember toe. Breng op smaak met peper en zout en voeg de groenten toe.
  • 4 Verdeel het kreeftenvlees over warme borden en giet er de groenten over.

Kreeft met fijne groenten is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Koolvis met Chinese groenten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tandoorikip en groenten met pappadums
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kreeft met gemarineerde venkel, sinaasappel en dille
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade van kreeft met artisjok
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Romige vissoep
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kreeft met vanillezout
30 min Voorgerecht
Bekijk recept