1 Maak eerst de kreeftensaus. Breng een pan water met ruim zout aan de kook en kook de kreeft hierin 3 minuten. Maak de kreeft schoon, houd het vlees apart en bak de kreeftenkarkassen op hoog vuur met zeezout aan en doe ze dan in een ruime pan. Bak de uien, prei, wortel, knoflook op dezelfde wijze en veog dit bij de kreeftenkarkassen.Voeg de tomatenpuree toe, en laat het 3 minuten al roerend sudderen. Doe de witte wijn erbij en kook het geheel op hoog vuur bijna droog. Voeg dan 2l water en de tomatensap toe en laat het op hoog vuur 30 min.koken.
2 Zeef het geheel, en reduceer de kreeftenbouillon net zolang tot hij zeer hoog op smaak is. Voeg de slagroom en crème fraiche toe breng de saus weer aan de kook en meng met een staafmixer de roomboter in koude klontjes erdoor.
3 Kook de taglioni beetgaar, giet deze af, en doe de pasta met wat goede olijfolie, de zeekraal en het gesneden kreeftenvlees in een pan op laag vuur. Gril ondertussen de coquilles aan twee kanten, let op laat ze niet te gaar worden, ze mog glazig blijven.