1 Maak de bakplaat flink heet of leg de krantenpakketjes met zalm op het rooster van de barbecue.
2 Leg twee grote vellen krantenpapier op elkaar en bestrijk royaal met water. Scheur een stuk bakpapier (ietsje groter dan de visfilet) en leg dat midden op de krant.
3 Hak 3 lente-uitjes fijn en doe ze in een kom met de andere kruiden en de chilipeper. Snijd de rest van de lente-uitjes in de lengte doormidden en leg die als eerste op het bakpapier. Leg nu de plakjes citroen op de lente-uitjes. Leg de vis op de citroenplakjes en bestrooi met zeezout eb versgemalen peper. Strooi de kruidenmix gelijkmatig over de visfilets. Meng olijfolie en citroensap in een kommetje en schenk over de vis. Vouw de krantenstapeltjes tot pakketjes door de lange zijden naar elkaar toe te brengen en om te vouwen. Vouw de twee uiteinden naar beneden en leg beide pakketten met de weggevouwen kranten beneden op de bakplaat. Dek af met het deksel en bak 20 min. Hal van de bakplaat en laat 5 min. rusten. Leg de vis dan voorzichtig op een schaal. Druppel er wat van de baksappen over en serveer.
Zalm uit de krant met verse kruiden is een recept van Solo Open Kitchen