Zoek
Stoemp met gegrilde schelvis
4
40 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1 kg bloemige aardappelen
600 gr schelvishaasje
3 wit van prei
1 courgette
solo, bakken en braden
2 el olijfolie
peper&zout (pezo)
Bereiding
1
Snij de preiwitten in kleine ringen, was grondig.
2
Snij de courgette in kleine stukjes en doe samen met het preiwit in een kookpot.
3
Giet een klein scheutje water erbij en voeg een stevige klont solo toe, laat een half uurtje zacht stoven onder een deksel.
4
Kook ondertussen de aardappelen gaar in gezouten water, giet af, laat even verdampen en doe bij de groenten.
5
Pureer de aardappelen en de groenten tot een stoemp, kruid met pezo.
6
Verwarm de oven voor op 220°C.
7
Bestrijk de schelvishaasjes met olijfolie, kruid met pezo.
8
Laat de vis gedurende 1 minuut aan 2 zijden grillen op een zeer hete grillplaat.
9
Leg de vis op een geoliede schotel en laat 5 minuten verder garen in de oven.1
0
Verdeel de stoemp met een dresseerring over 4 warme borden, leg op elk bergje stoemp een stuk schelvishaas. 1
1
Eventueel napperen met beurre noisette.1
2
Beurre noisette: tot notenkleur verhitte solo, gekruid met pezo en eventueel enkele druppels citroensap (hoeveelheid naar eigen smaak).
Stoemp met gegrilde schelvis is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Vis met pesto en couscous in krokant jasje
Bekijk recept
Schelvis uit de oven
1 uur-
Bekijk recept
Tarte tatin van asperges en gebakken schelvis
2 uur-
Bekijk recept
Terrine van mosselen
35 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Stoemp met broccoli en pijnboompitten
35 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Klassieke stoemp met prei wortel en boerenbraadworst
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Blinde vinken van skrei en broccolistoemp
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stoemp op z’n Brabants
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept