Hele makreel met venkel

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de venkel in zo dun mogelijke plakjes. Bestrooi de venkel met zout en leg een uur weg in een mengsel van citroen en een flinke scheut olijfolie.
  • 2 Spoel de vis aan de binnen- en buitenkant goed schoon en dep droog. Pluk de dragon van de takjes. Snijd de ui in dunne halve ringen. Smeer de binnenkant van de vissen in met peper en zout. Verdeel de venkel, citroen, dragon en ui in de buik van de twee vissen. Snijd de vis aan beide zijden op twee plekken in. Besmeer de snedes met wat peper en zout. Klem de vissen in een visrooster en rooster ze boven matig vuur met een deksel erop 15 min. op de bbq.

Hele makreel met venkel is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Venkelstamppot met groenteschnitzel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Boerensalade met Texelse kaas in een weckpot
30 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Mosselsalade met dragon-moussaise
45 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Gestoofde venkel met spekjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Spaghetti met geroosterde groenten en ricotta
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hele geroosterde bloemkool
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken schol met vers fruit
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkensfilet met hele appeltjes en knoflook
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept