Zoek
Ovenschoteltjes van scampi in 't groen
4
40 min
Solo Open Kitchen
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
20 scampi
8 bolletjes bladspinazie (diepvries)
8 el room
3 el Grana Padanokaas, schilfers
4 el olijfolie
Rucolapesto:
50 gr rucola
1/2 teentje knoflook, gepeld
50 gr dennenpitten
75 gr geraspte parmezaan
4 el notenolie
peper&zout (pezo)
Bereiding
1
Laat de bladspinazie ontdooien in een zeef, zodat het vocht kan wegvloeien.
2
Pel de scampi en verwijder het darmkanaal.
3
Verwijder de steeltjes van de rucola.
4
Verwarm de oven voor op 180°.
5
Rooster de dennenpitten zonder vetstof in een antikleefpan, laat afkoelen.
6
Bereid de rucolapesto: mix met een staafmixer de rucola, het halve knoflookteentje en de dennenpitten fijn samen met de notenolie.
7
Voeg de parmezaan toe en mix tot een smeuïge pasta. Breng op smaak met pezo.
8
Giet 1 eetl. olijfolie in 4 kleine ovenschaaltjes.
9
Druk de ontdooide spinazie uit om het meeste vocht te verwijderen. 1
0
Schik telkens 2 bolletjes in elk ovenschaaltje. 1
1
Verdeel er 2 eetlepels room over per schaaltje en kruid met pezo.1
2
Leg in ieder schaaltje 5 scampi boven op de spinazie en verdeel er de rucolapesto over. 1
3
Dek af met aluminiumfolie en zet ongeveer 25 min in de voorverwarmde oven.1
4
Versier met de schilfers Grana Padanokaas en dien onmiddellijk op met vers stokbrood.1
5
Dit gerecht kan u makkelijk op voorhand maken, u moet het enkel nog in de oven te steken als u aan tafel wil gaan.
Ovenschoteltjes van scampi in 't groen is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Quinoasalade met rivierkreeftjes en krab
30 min-
Bekijk recept
Groen sapje
5 min
Snack
Bekijk recept
Shoarma met paprika en frites
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mediterrane pastaschotel met Chaumes
20 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ratatouille met een eitje in de oven
10 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Terrine van konijn met kruiden
35 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Spiegelei met groene aspergepunten
Lunchgerecht
Bekijk recept
Crumble met appels, gezouten boter en cassonade
35 min
Nagerecht
Bekijk recept