1 Breng een grote kookpot met gezouten water aan de kook.
2 Doe er de waterkers in, waarvan enkel de houterige stelen onderaan verwijderd zijn.
3 Laat zonder deksel opnieuw aan de kook komen, laat 1 minuut koken.
4 Giet af en spoel onmiddellijk met koud water, laat volledig afkoelen.
5 Doe hetzelfde met de spinazie.
6 Pers met de handen het water uit de groenten, doe ze in de blender, voeg een scheutje olijfolie toe en mix tot een glad papje, hou apart.
7 Schil de aardappelen, snijd in stukken en kook ze gaar in gezouten water, giet af en laat even uitdampen.
8 Voeg de room, hoeveboter en gemixte groenten toe aan de aardappelen, stamp ze tot een mooie puree, kruid met pezo en nootmuskaat, hou warm.
9 Verwarm de oven voor op 220°.1
0 Trek met een pincet de fijne graatjes uit de filets van poon, kruid met pezo. 1
1 Strijk een ovenplaat met lage rand in met olijfolie, leg er de visfilets op, naast elkaar en met de velkant naar boven. Bestrijk de vis met olijfolie.1
2 Plaats de vis in de oven en laat 4 minuten braden. 1
3 Verdeel de stoemp over 4 warme borden, leg er de poonfilets op, werk af met een takje kervel en serveer.