Groene stoemp met rode poon

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Breng een grote kookpot met gezouten water aan de kook.
  • 2 Doe er de waterkers in, waarvan enkel de houterige stelen onderaan verwijderd zijn.
  • 3 Laat zonder deksel opnieuw aan de kook komen, laat 1 minuut koken.
  • 4 Giet af en spoel onmiddellijk met koud water, laat volledig afkoelen.
  • 5 Doe hetzelfde met de spinazie.
  • 6 Pers met de handen het water uit de groenten, doe ze in de blender, voeg een scheutje olijfolie toe en mix tot een glad papje, hou apart.
  • 7 Schil de aardappelen, snijd in stukken en kook ze gaar in gezouten water, giet af en laat even uitdampen.
  • 8 Voeg de room, hoeveboter en gemixte groenten toe aan de aardappelen, stamp ze tot een mooie puree, kruid met pezo en nootmuskaat, hou warm.
  • 9 Verwarm de oven voor op 220°.1
  • 0 Trek met een pincet de fijne graatjes uit de filets van poon, kruid met pezo. 1
  • 1 Strijk een ovenplaat met lage rand in met olijfolie, leg er de visfilets op, naast elkaar en met de velkant naar boven. Bestrijk de vis met olijfolie.1
  • 2 Plaats de vis in de oven en laat 4 minuten braden. 1
  • 3 Verdeel de stoemp over 4 warme borden, leg er de poonfilets op, werk af met een takje kervel en serveer.

Groene stoemp met rode poon is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Rode poon in visbouillon
20 min-
Bekijk recept
Salade van veldsla en poon
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Rode poon met gestoofde sperziebonen
30 min-
Bekijk recept
Lauwe salade van rode poon, courgettes en gedroogde tomaten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Velouté van groene asperges
20 min
Bekijk recept
Romige groene aspergesoep
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip in citroensaus met groene couscous
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Garnalenrisotto met groene groente
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept