Zoek
gerookte zalm en garnalen op granité van ananas
4
15 min
Solo Open Kitchen
-
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
40 gr suiker, 1.5 dl water en 1/2 ananas(vers) voor de granité
2 sneetjes gerookte zalm en 2 eetl fijne koriander
100 gr verse grijze garnalen en een scheutje sambuca
1 eetl olijfolie en een bosje raketsla
Bereiding
1
voor de granité :
2
schil de ananas & snijd het vruchtvlees i/stukjes
3
doe i/d keukenrobot & mix m/h water & de suiker
4
leg een keukenhanddoek i/e zeef & laat het mengsel daarin uitlekken (NIET DUWEN, anders wordt de granité TROEBEL)
5
doe het opgevangen vocht i/e bakje & zet het i/d diepvriezer
6
laat opstijven & roer af en toe om m/e vork, zodat het mengsel korrelig wordt
7
de salade :
8
snij de zalm & de koriander fijn & doe i/e kom
9
voeg de garnalen toe & roer er peper, zout, olijfolie & een scheutje Sambuca door1
0
schep de granité in 4 glazen1
1
leg telkens enkele blaadjes rucola op de granité1
2
verdeel de salade over de gedeeltelijk gevulde glazen1
3
versier met gefrituurde spaghetti1
4
een takje dille of wat bieslook
gerookte zalm en garnalen op granité van ananas is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Bloemkoolcurry met ananas-amandelsalsa
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tropische kip salade
40 min -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Wokstamppot met spitskool, ananas en seroendeng
30 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met gerookte kip en peer
Bekijk recept
Hartige taart met gerookte kip en paprika
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gerookte zalm met sla en dilleroomsaus
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Toast met gerookte ribeye en avocado
15 min
Snack
Bekijk recept