perengratin met witloof en tongfilets

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pocheer de tongfilets in de visbouillon met de sherry. Snipper het witloof en pocheer het gaar in wat kooknat van de vis met een klont boter. Kruid met peper, zout en muskaatnoot. Laat 1 dl kooknat van de vis indikken met de bloemboter, perensap en wijn. Roer er vervolgens de geraspte kaas en de rest van het kooknat van de vis door en meng tot een gladgebonden saus. Schep het gare witloof in een ovenschotel, schik de visfilets erop en verdeel daarover de in dunne plakjes gesneden peren. Overgiet met de kaassaus en gratineer 15 minuten in een op 200°C voorverhitte oven of onder de gril.
  • 2 Serveer met aardappelpuree vermengd met verse tuinkruiden of rondjes prei.

perengratin met witloof en tongfilets is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Vissoep met rouille
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tongrolletjes, roomsaus met shii-take en oesterzwammen
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Tongrolletjes met zalm en druivensaus
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Waterzooi van de Noordzee
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Varkenshaas Met Perengratin
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept