1 Spoel de mosselen een paar keer met koud water tot er geen zand meer vanaf komt. Doe de mosselen in ruim koud water en verwijder het vuil. Gooi de open en kapotte mosselen weg.Snij de selder, ui, tomaten in grove stukken. Doe een halve centimeter wijn in de mosselpot en voeg hierbij de groenten, look en kruiden. Laat 5 min. zachtjes koken. Doe na 5 min. de mosselen bij de groenten.Zet de pot op zo'n hoog mogelijke hittebron, blijf erbij en wacht (3-5 min) tot de inhoud van de pot kookt - laat de pot dicht - het deksel komt omhoog als de inhoud van de pot kookt.Pak, zodra de inhoud kookt, de pot van het vuur en schud de inhoud om. Zet de pot weer terug op het vuur en tel tot Open de pan en controleer - door om te schudden- of alle schelpen open zijn; zo ja, dan zijn de mosselen klaar - zo niet - laat ze dan nog even kort verder koken tot alle schelpen open zijn.Maak mosselsaus met 2 eetlepels mayonaise, koffielepel mosterd en mosselvocht.Tip:Lekker met fritjes.Smakelijk!