Pladijs met witloof

2
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 De pladijsfilets kruiden met peper en zout en in bloem wentelen.De goed gewassen spinazie stoven in boter en kruiden met peper en zout en mespuntje nootmuskaat.Witloof stoven in boter met een weinig citroensapDe sjalotjes met de wijn en de visfumet in een pan op een zacht vuur laten koken tot er ongeveer 2 eetlepels vocht oveblijven. De room toevoegen en weer even laten inkoken. De pan op een zeer laag vuurtje zetten en de boter in kleine stukjes toevoegen. Afsmaken met een paar druppeltjes citroensap.De pladijsfilets aan beide kanten bruin bakken.De saus op voorverwarmde borden scheppen, daarop de filets schikken en het witloof en de spinazie en reepjes tomaat. Verder afwerken met gekookte krielaardappeltjes en peterselieSmakelijk!

Pladijs met witloof is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Salade met raclettekaas, walnoten en spekjes
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Salade van luzerne en witloof
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met witloof op Brabantse wijze
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipcurry met witloof
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Witlofroomsoep met vis en rivierkreeftjes
Bekijk recept
Vissoep
Voorgerecht
Bekijk recept
Goujons van pladijs met tartaarsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pladijs (schol) met bospaddenstoelen
20 min Voorgerecht
Bekijk recept