Goudbrasem in zoutkorst met venkel en tomaat

4
75 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Meng het zout met het losgeklopte eiwit en verdeel een laagje zout over de bodem van een grote ovenschaal.
  • 2 Snijd het loof van de venkel en stop dit in de buik van de goudbrasems, kruid de binnenzijde van de goudbrasems met peper van de molen en schik de goudbrasems in de ovenschaal. Bedek met de rest van de zeezoutmengeling.
  • 3 Schil de venkelbollen met een dunschiller en snijd ze in reepjes.
  • 4 Verwijder de kroontjes van de tomaten en kruis ze in met een scherp mesje, dompel ze ongeveer 10 seconden in kokend water en schrik ze dan onmiddellijk in ijskoud water, verwijder de schil en de zaadlijsten van de tomaten en snijd ze grof.
  • 5 Bak de venkelreepjes goudbruin in een weinig Solo, blus met de sherry-azijn en laat deze even uitdampen, voeg de tomaten toe en laat zachtjes verder sudderen totdat er geen vocht meer uit de tomaten komt.
  • 6 Zet de ovenschaal met de goudbrasem in een voorverwarmde oven van 220°C en bak deze gedurende ongeveer 35 minuten.
  • 7 Serveer de venkel en de tomaten bij de vis.
  • 8 Breek de zoutkorst met behulp van bijvoorbeeld een kleine hamer of de achterkant van een zwaar keukenmes.

Goudbrasem in zoutkorst met venkel en tomaat is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Lamsboutsalade met tomaat-sojasalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige tomaat-basilicumpasta
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met tomaat-appelchutney
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Colombo van goudbrasem
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Goudbrasem in zoutkorst met citroenvinaigrette
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Goudbrasem met citroen en wortelgroenten met gremolata van koriander
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van goudbrasem en kaki
Voorgerecht
Bekijk recept