Garnaalspiesjes met gember

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil en rasp de gember.
  • 2 Pel en hak de knoflook.
  • 3 Spoel het chilipepertje, snij in fijne ringetjes, verwijder wel alle pitjes.
  • 4 Snipper de lente-uitjes.
  • 5 Maak een marinade van het limoensap, de sojasaus en de sesamolie.
  • 6 Doe drie eetlepels van de marinade in een kommetje en meng met de gember en de knoflook.
  • 7 Roer deze marinade door de garnalen, zet ze afgedekt 20 minuten in de koelkast.
  • 8 Roer de abrikozenconfituur los in de rest van de marinade, doe er de lente-uitjes en het chilipepertje bij, kruid naar eigen smaak met zout.
  • 9 Wrijf de stervruchten schoon met vochtig keukenpapier en snij ze in plakjes.1
  • 0 Prik de gemarineerde garnalen en de stervruchten op spiesjes, bestrijk de stervruchten met een beetje marinade.1
  • 1 Verwarm de spiesjes 1 minuut aan beide kanten in een antikleefpan.1
  • 2 Leg de spiesjes op warme borden en lepel er de abrikozendip over, dien op met wilde rijst.

Garnaalspiesjes met gember is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Sambal badjak Jansen
30 min-
Bekijk recept
Wortelsoep met gember en koriander
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Broccoli en wortel met gember-chilisaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Sinaasappelgember vinaigrette
- 10 min- Bijgerecht
Bekijk recept

krokante garnaalspiesjes
90 min Voorgerecht
Bekijk recept
Mediterrane Garnaalspiesjes
10-20 min - Bijgerecht
Bekijk recept