1 Stoof in een beetje olijfolie het sjalotje aan samen met de look en de tijm. Voeg 120g van de beukenzwammen toe en laat die meestoven. Blus ze af met gevogeltefond en laat ze gedurende een half uurtje rustig trekken op een zacht vuurtje. Mix het soepje en zeef het. Voeg het scheutje room toe en kruid af met peper en zout.
2 Bak in een apartje pan de overige beukenzwammen kort aan in een beetje olie en meng onder het soepje.
3 Snij het sneetje brood in brunoise en bak krokant in olijfolie en boter. Laat de korstjes uitlekken op keukenpapier.
4 Bak de sardines even aan beide kanten en kruid af. Pocheer het kwarteleitje. Leg de sardine in een diep bord en giet er het soepje naast. Leg op de sardine het gepocheerde ei en werk af met een sneetje rauwe ham.
Jeroen Meus (l'uzine) - Sardines met spek is een recept van Solo Open Kitchen