1 Spoel mosselen en vongole verschillende keren in koud water met een klein beetje zout.
2 Pel de langoustines zoals een scampi en verwijder het darmkanaal door op de rug een kleine insnijding te maken. Verwijder nu met het puntje van je mes het darmkanaal.
3 Kuis de zeekraal door het houterige stuk onderaan er af te breken.
4 Snij selder, sjalot en look fijn. Leg ze samen met de mosselen, vongole en zeekraal in een steelpan en bevochtig ze met een flinke scheut wijn. Gaar ze kort onder een deksel en giet af. Vang het mosselvocht op en kook het in met een scheutje room.
5 Kook ondertussen de pasta al dente en zet een pan op met olijfolie voor de langoustines. Haal de mosselen en vongole uit de schelp. Voeg enkele klontjes boter toe aan het mosselvocht en mix de saus even op. Voeg er de mosselen, vongole en groentjes toe. Bak de langoustines aan in de olijfolie.
6 Schik een beetje pasta in een bord en oversaus met mosselen, vongole en groenten. Schik er de langoustines bij.
Jeroen Meus (l'uzine) - Pasta met gebakken is een recept van Solo Open Kitchen