1 Pel de scampi's en snij de diepgevroren asperges in stukjes van 2 à 3 cm.
2 (20 min. mag enkele uren vooraf)
3 Breng de gevogeltefond aan de kook in een kookpan. Kook de aspergestukjes gedurende 5 minuten. Haa ze uit de pan.
4 Doe er de diepgevroren mantelschelpnoten in, laat afgedekt weer tot aan het kookpunt komen en zet het vuur af. Laat no 5 minuten rusten en haal de mantelschelpnoten uit de pan. Zet de aspergestukjes en de mantelschelpnote koel weg.
5 Laat de fond tot de helft inikoken.
6 Verhit 2 eetlepels olie in een pan. Bak de scampi's aan elke kant gedurende 2 minuten. Kruid met peper en zout. Besprenkel met de cognac en schep ze uit de pan. Zet de scampi's koel weg.
7 Giet de ingekookte fond in de pan, voeg er de kreeftensoep bij en laat al roerend 3 minuten verder koken. Kruid met peper, zout, paprikapoeder en enkele druppels tabasco.
8 Zet koel weg.
9 Op het moment zelf (5 à 10 minuten)1
0 Doe de room bij de kreeftensaus en breng weer aan de kook. Doe er de scampi's, de mantelschelpnoten en de aspergeblokjes bij en laat afgedekt zachten verwarmen.1
1 Werk af met de fijngesnipperde peterselie.1
2 Dien op in een eenpersoonpannetje en geef er frans brood bij.
Zeevruchtenpannetje met asperges is een recept van Solo Open Kitchen