Forel met gebakken witloof, amandel

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de forellen in langs de ruggengraat en maak zo de beide filets los van de graat.
  • 2 Snijd de graat uit de forel zodat de kop en de staart blijven vasthangen.
  • 3 Bestrijk een ovenplaat met een weinig olie, kruid de plaat lichtjes met peper en zout en schik er de forellen op.
  • 4 Bak de spekblokjes kort aan in een weinig olie.
  • 5 Pluk en snipper de rozemarijnblaadjes fijn.
  • 6 Meng de walnootolie, arachide-olie, xeresazijn, de amandelen, spekblokjes en rozemarijn en lepel dit op de forellen. Zet de forellen gedurende 8 à 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
  • 7 Snijd de kern uit het witloof en snijd ze vervolgens in plakjes van 3 mm dik.
  • 8 Bak het witloof goudbruin in de Solo en kruid met peper en zout.
  • 9 Schik het witloof op de borden, leg de forellen er bovenop en serveer.

Forel met gebakken witloof, amandel is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Kool-noedelsalade met amandel en kip
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroen-amandelcake
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Roomboter amandel-notenstol met beenham en kaas
10 min
Bekijk recept
Stoofperen in rodewijnsiroop met amandelijs
50 min Nagerecht
Bekijk recept

Forel met kruidenvulling
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Forel met spek in pakketje
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Forel met riesling
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gerookte forelpuree met dragondressing en asperges
20 min Voorgerecht
Bekijk recept