1 Snijd de forellen in langs de ruggengraat en maak zo de beide filets los van de graat.
2 Snijd de graat uit de forel zodat de kop en de staart blijven vasthangen.
3 Bestrijk een ovenplaat met een weinig olie, kruid de plaat lichtjes met peper en zout en schik er de forellen op.
4 Bak de spekblokjes kort aan in een weinig olie.
5 Pluk en snipper de rozemarijnblaadjes fijn.
6 Meng de walnootolie, arachide-olie, xeresazijn, de amandelen, spekblokjes en rozemarijn en lepel dit op de forellen. Zet de forellen gedurende 8 à 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
7 Snijd de kern uit het witloof en snijd ze vervolgens in plakjes van 3 mm dik.
8 Bak het witloof goudbruin in de Solo en kruid met peper en zout.
9 Schik het witloof op de borden, leg de forellen er bovenop en serveer.
Forel met gebakken witloof, amandel is een recept van Solo Open Kitchen