Zoek
haring met tapenade
4
20 min
Solo Open Kitchen
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
4 aardappelen (vastkokend)
2 nieuwe haringen
4 anjovisfilets (uitgelekt)
1 bakje tuinkers
100 gram kappertjes (gehakte)
5 eetlepels olijfolie
1 eetlepel tijm
300 gram groene olijven
2 teentjes look (gehakte)
Bereiding
1
Kook de aardappelen net gaar.
2
Draai ondertussen de olijven, knoflook, ansjovis, kappertjes en tijm in de blender tot een grof mengsel.
3
Giet er langzaam de olijfolie bij.
4
Snijd de aardappelen in plakjes van een halve cm en de haring in stukjes die precies op de aardappelschijfjes passen.
5
Leg op elk aardappelschijfje een stukje haring.
6
Schep er een beetje tapenade op en garneer met wat tuinkers.
haring met tapenade is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Pastasalade
20 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Gnocchi met mediterrane paprikatomatenstoof
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Goedgevulde pizza met champignons en ui
30 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risottotaartje met kaaskrullen en oesterzwammen
50 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse haring-bietensalade met appel
20 min-
Bijgerecht
Bekijk recept
Aardappelsalade met haring
30 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Scandinavische vissalade
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bietensalade met haring
15 min
Bijgerecht
Bekijk recept