Zoek
Normandische tongrolletjes
4
30 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
8 tongfilets
500 gr kleine mosselen
500 gr gepelde grijze garnalen
250 gr Parijse champignons
5 dl visbouillon (mag van een blokje zijn)
1 dl room
1 glas droge witte wijn
citroensap
vers gesneden bieslook
peper&zout (pezo)
Bereiding
1
Spoel de mosselen grondig onder stromend water.
2
Doe ze in en kookpot, overgiet met de wijn en laat ze op een hevig vuur openkoken.
3
Haal de mosselen uit de kookpot en zeef het kookvocht, verwijder de mosselen uit de schelp.
4
Borstel de champignons schoon en snij in plakjes.
5
Kook de champignons 3 minuten in een scheutje water met een flinke scheut citroensap.
6
Rol de tongfilets op en steek vast met een prikker, pocheer ze 3 à 4 minuten in de visbouillon.
7
Haal ze uit de bouillon, laat uitlekken en hou warm onder aluminiumfolie.
8
Laat de visbouillon samen met het kookvocht van de mosselen inkoken tot de helft.
9
Doe er de room bij en laat inkoken tot sausdikte, afkruiden met pezo.1
0
Doe de champignons en mosselen in de saus en laat goed doorwarmen.1
1
Schep er daarna de garnaaltjes onder.1
2
Schik de tongrolletjes zonder prikker op zeer warme borden, lepel er de saus over en werk af met bieslook.1
3
Dien op met gekookte aardapelen of pommes duchesse.
Normandische tongrolletjes is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Tongrolletjes, roomsaus met shii-take en oesterzwammen
35 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Tongrolletjes met zalm en druivensaus
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde tongrolletjes met rode pestosaus
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tongrolletjes met asperges
Bekijk recept
Normandische hapjes
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Normandische appeltaart
20 min
Gebak
Bekijk recept
Normandische appeltaart
2 uur-
Bekijk recept
Hammetje op Normandische wijze
35 min
Voorgerecht
Bekijk recept