Normandische tongrolletjes

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Spoel de mosselen grondig onder stromend water.
  • 2 Doe ze in en kookpot, overgiet met de wijn en laat ze op een hevig vuur openkoken.
  • 3 Haal de mosselen uit de kookpot en zeef het kookvocht, verwijder de mosselen uit de schelp.
  • 4 Borstel de champignons schoon en snij in plakjes.
  • 5 Kook de champignons 3 minuten in een scheutje water met een flinke scheut citroensap.
  • 6 Rol de tongfilets op en steek vast met een prikker, pocheer ze 3 à 4 minuten in de visbouillon.
  • 7 Haal ze uit de bouillon, laat uitlekken en hou warm onder aluminiumfolie.
  • 8 Laat de visbouillon samen met het kookvocht van de mosselen inkoken tot de helft.
  • 9 Doe er de room bij en laat inkoken tot sausdikte, afkruiden met pezo.1
  • 0 Doe de champignons en mosselen in de saus en laat goed doorwarmen.1
  • 1 Schep er daarna de garnaaltjes onder.1
  • 2 Schik de tongrolletjes zonder prikker op zeer warme borden, lepel er de saus over en werk af met bieslook.1
  • 3 Dien op met gekookte aardapelen of pommes duchesse.

Normandische tongrolletjes is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Tongrolletjes, roomsaus met shii-take en oesterzwammen
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Tongrolletjes met zalm en druivensaus
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde tongrolletjes met rode pestosaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tongrolletjes met asperges
Bekijk recept

Normandische hapjes
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Normandische appeltaart
20 min Gebak
Bekijk recept
Normandische appeltaart
2 uur-
Bekijk recept
Hammetje op Normandische wijze
35 min Voorgerecht
Bekijk recept