1 Was de mosselen grondig en controleer ze. Gooi kapotte schelpen en open exemplaren die na een tik niet sluiten weg.
2 Meng de olie, de knoflook en de mosselen in een pan en kook de mosselen afgedekt 6-8 minuten tot alle schelpen openstaan.
3 Schud ze regelmatig om.
4 Verwijder dicht gebleven mosselen.
5 Meng de boter, het citroensap, de selderij en de bieslook in een kom tot kruidenboter.
6 Rasp de abdijkaas boven een andere kom grof en roer de crème fraîche, de mosterd en de dragon erdoor.
7 Breng beide mengsels op smaak met zout en peper.
8 Laat de mosselen in een vergiet goed uitlekken, maak elke mossel los en breek één schelphelft af.
9 Leg de mosselen in de schelp op een bakplaat, verdeel de selderijboter over de helft van de mosselen en verdeel het kaas-roommengsel over de rest van de mosselen.1
0 Verwarm de oven voor op 200°C en gratineer de mosselen 8-10 minuten in het midden van de oven.1
1 Leg de mosselen op een schaal en serveer ze warm.