1 Steek de oesters open en vang het sap op. Kijk bij de oesters na of er geen stukjes schelp aan zitten.
2 Maak de inktvistubes schoon, spoel ze onder koud stromend water.
3 Maak kruiselings inkervingen in het inktvisvlees (velkant naar onder) met een scherp mesje. Zorg ervoor dat je ze niet doorsnijdt! Snijd vervolgens de inktvis in stukken.
4 Snipper de sjalot fijn.
5 Schil de paprika en snijd deze in fijne reepjes.
6 Stoof de sjalot en de paprika aan in een weinig Solo, voeg de rijst toe en roer even om.
7 Voeg nu het oestersap, de oestersaus en de ketjap toe en vul aan met water tot de rijst onderstaat. Zet een deksel op de pan en laat de rijst op een zacht vuurtje garen.
8 Controleer af en toe of de rijst niet aanbakt. Voeg indien nodig een weinig water toe.
9 Snipper de lente-uitjes fijn. 1
0 Verhit een pan met wat Solo en laat hierin de gemberschijfjes rondgaan tot wanneer de gember begint te geuren. Voeg de inktvis toe en bak kort op een hevig vuur. Kruid met peper en zout. 1
1 Hak de oesters grof en meng samen met de lenteuitjes onder de warme rijst. Verdeel de rijst over de borden, schik er de inktvis op en besprenkel met wat citroensap en versgehakte koriander.