Zoek
Kabeljauwtaartje
3
35 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
250 gr kabeljauwhaasje of filet
2 wit van prei
2 lente-uitjes (diepvries)
1/4 venkel
3 eieren
2 dl room
2 sneetjes Italiaanse ham
1 rol kruimeldeeg
solo, bakken en braden
geraspte gruyère
peper&zout (pezo)
3 taartvormpjes, diameter 12 cm
solo vloeibaar
Bereiding
1
Verwarm de oven voor op 180°.
2
Boter de taartvormpjes in met solo vloeibaar en bekleed ze met het kruimeldeeg.
3
Prik de bodem in met een vork en bak 10 minuten in de voorverwarmde oven.
4
Kuis de prei, lente-uitjes en venkel en snij in ringen en kleine stukjes.
5
Snij de ham in reepjes.
6
Stoof de groenten glazig in wat solo en kruid met pezo.
7
Klop de eieren los met de room en kruid met pezo.
8
Meng de gestoofde groenten met het ei-roommengsel en voeg ook de hamreepjes toe.
9
Verdeel 3/4 van het mengsel in de taartvormpjes.1
0
Snij de kabeljauw in blokjes en leg ze in de taartvormpjes.1
1
Verdeel de rest van het ei-roommengsel over de kabeljauw en bestrooi met geraspte gruyère.1
2
Zet 15 minuten in de voorverwarmde oven.1
3
Dien op met een frisse salade met partjes tomaat en vers stokbrood.
Kabeljauwtaartje is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Kabeljauwtaartje met geplette bloemkool, Parmezaanjus en garnalen
45 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauwtaartje met geroosterde groenten
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauwtaartje met geplette bloemkool, Parmezaanjus en garnalen
45 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauwtaartje met geroosterde groenten
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept