Noordzeetong met champignons en witte-wijnsaus

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kruid de tongfilets met pezo, rol ze op en prik ze vast.
  • 2 Kook de krielaardappelen beetgaar in gezouten water.
  • 3 Voor de champignonpuree:
  • 4 Borstel de champignons proper en hak ze fijn in de cutter.
  • 5 Snipper 4 sjalotjes fijn, stoof ze even in olijfolie en bedek ze dan met de gehakte champignons. Laat stoven tot alle vocht verdwenen is en werk af met 1 dl room.
  • 6 Pocheer de tongrolletjes 2 minuten in de visfumet, haal de tongrolletjes er uit en kook de visfumet tot 1/3 in.
  • 7 Voor de witte-wijnsaus:
  • 8 Snijd de resterende sjalot fijn en smoor in de witte wijn, voeg de ingekookte visfumet toe en laat inkoken tot sausdikte.
  • 9 Werk af met 1 dl room en de hoeveboter. Breng op smaak met pezo. 1
  • 0 Giet een sausspiegel op de warme borden, schik in het midden de champignonpuree en langs de rand afwisselend de tongrolletjes en een aardappel. 1
  • 1 Versier met gehakte peterselie. 1
  • 2 Dit gerecht is ook heerlijk met tongschar, pladijs, wijting...

Noordzeetong met champignons en witte-wijnsaus is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Rundvlees in rode wijn
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fragole al vino rosso
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Claressefilet met witte wijnsaus en Hollandse asperges
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hertenbiefstuk met wijn-stroopsaus en vanille-appeltjes
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gebakken noordzeetong
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde noordzeetong met remouladesaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Noordzeetong met wittewijnsaus en Hollandse garnalen
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Noordzeetong met kruiden uit de oven
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept