1 Kruid de tongfilets met pezo, rol ze op en prik ze vast.
2 Kook de krielaardappelen beetgaar in gezouten water.
3 Voor de champignonpuree:
4 Borstel de champignons proper en hak ze fijn in de cutter.
5 Snipper 4 sjalotjes fijn, stoof ze even in olijfolie en bedek ze dan met de gehakte champignons. Laat stoven tot alle vocht verdwenen is en werk af met 1 dl room.
6 Pocheer de tongrolletjes 2 minuten in de visfumet, haal de tongrolletjes er uit en kook de visfumet tot 1/3 in.
7 Voor de witte-wijnsaus:
8 Snijd de resterende sjalot fijn en smoor in de witte wijn, voeg de ingekookte visfumet toe en laat inkoken tot sausdikte.
9 Werk af met 1 dl room en de hoeveboter. Breng op smaak met pezo. 1
0 Giet een sausspiegel op de warme borden, schik in het midden de champignonpuree en langs de rand afwisselend de tongrolletjes en een aardappel. 1
1 Versier met gehakte peterselie. 1
2 Dit gerecht is ook heerlijk met tongschar, pladijs, wijting...
Noordzeetong met champignons en witte-wijnsaus is een recept van Solo Open Kitchen