Zoek
Zalmmousse met witloofslaatje
4
0 min
Solo Open Kitchen
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1 sjalot
1 gelatineblaadje
2 el Solo Light Vloeibaar
250 g verse zalm
20 cl gevogeltefond
4 el sojasaus
500 ml room
4 stronken witloof
1 el olijfolie
sap van een halve citroen
1 koffielepel mosterd à l’ancienne
4 sneden brood naar keuze
Bereiding
1
Pel en snipper de sjalot. Verhit de Solo in een hete pan en bak de sjalot aan. Voeg de zalm in zijn geheel toe en laat 3 minuten stoven.
2
Blus met de sojasaus en gevogeltefond. Meng tot je een heel zachte mousse krijgt.
3
Doe het gelatineblaadje in een kom en voeg 40 ml warm water toe. Laat de gelatine smelten.
4
Klop de room op, meng met de zalmmousse en gesmolten gelatine. Laat vervolgens 4 uur in de koelkast rusten.
5
Snij ondertussen het witloof in grove stukken. Doe de stukken in een kom en meng met de olijfolie, het citroensap, de mosterd, zout en peper.
6
Toast het brood. Dresseer de borden met de mousse en het witloofslaatje.
Zalmmousse met witloofslaatje is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Witlofslaatje met een zacht eitje en grijze garnalen
20 min
Bekijk recept
Zoutarm witlofslaatje met een zacht eitje en grijze garnalen
20 min
Bekijk recept
Witloofslaatje
15 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Konijnpakketjes met krokant witloofslaatje
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalmmousse
40 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Zalmpastei
35 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Soesjes met zalmmousse
50 min
Snack
Bekijk recept
Zalmmouse op toast gegarneerd met gerookte viskuit
Voorgerecht
Bekijk recept